LAB071 x Naturalis
Op zaterdag 11 en zondag 12 oktober slaan wij samen met Naturalis de handen ineen om de prachtige diversiteit van de Brassicaceae-familie te belichten. Deze plantenfamilie, ook wel bekend als de kruisbloemenfamilie, omvat zowel bekende als minder bekende ingrediënten die centraal staan in het onderzoek van bioloog Kasper Hendriks. Verrassende leden van deze familie zijn onder andere bloemkool, wasabi, radijs en rucola. Kasper bestudeert de evolutie en ecologie binnen habitats over de hele wereld, met een bijzondere focus op eilanden.
Door wereldwijd verspreide data te combineren met klimaatinformatie, onderzoekt Kasper hoe en waarom houtigheid in de Brassicaceae-familie is ontstaan. Dit biedt nieuwe inzichten voor de ontwikkeling van weerbestendige gewassen.
Om dit onderzoek onder de aandacht te brengen, creëren wij op zaterdag 11 en zondag 12 oktober een speciaal menu met verschillende ingrediënten uit de Brassicaceae-familie. Tussen de gangen door zal Kasper middels mini-colleges zijn onderzoek toelichten.
Het menu bestaat uit 4-gangen, waarbij gasten kunnen kiezen tussen ons vega menu of het 80/20 menu (inclusief vis en vlees).
Wil je dit niet missen? Reserveer dan snel via de knop rechtsonder!
